Zoek een land, plaats, accommodatie of activiteit

Zoek

 

 

Laatste foto's Suriname

Foto: Smits
Appartement Mesdag
Paramaribo - Suriname

Foto: Joyce
Camping Parabello
Paranam - Suriname

Foto: Joyce
Lodge Gunsi
Jaw Jaw - Suriname

 

 

Home > Suriname

Praktische reisinformatie voor Suriname

 
Laatste beoordeling
Er zijn nog geen foto's.
Voeg een foto toe

M. Pauw in Meerzorg


Door: M. Pauw

Geplaatst: 07-11-2016


"Klein maar prima vakantiehuisje voor een paar nachten. Heerlijk rustig en midden in de natuur. De aapjes lopen zo je terras en dak op. Voor twee volwassenen geschikt met ruimte voor eventueel een ..."

Lees meer >

Bekijk beschikbaarheid en prijzen voor Suriname bij:

Boek uw vliegtickets bij:

Boek uw auto / boot bij:

 

internationaal vervoer

De KLM en Surinam Airways (SLM) voeren gezamenlijke vluchten uit op Paramaribo. Houdt er rekening mee dat de vluchten gauw zijn volgeboekt. Dus tijdig boeken is aan te raden.
Het is ook mogelijk om via Parijs te vliegen met bijv. Air France. Dit kost echter wel meer tijd.
De volgende airlines vliegen op Suriname (voor vluchtschema's zie de websites):
* /Suriname Airways /
* /KLM/
* /Dutch Caribbean Airlines/
* /British West Indies Airways/
* /Air France/
Kijk voor vluchten ook op: /Vliegtarieven.nl/

nationale en lokale vervoersmogelijkheden

Openbaar vervoer:
Er gaan openbare minibusjes naar verschillende buurten. Elke route heeft haar eigen busstation. Taxi's zijn in heel Paramaribo te vinden en in de buurt van alle hotels. Fietsenhuur is mogelijk. Het verkeer in de hoofdstad is echter niet echt fietsvriendelijk.
auto
Het is mogelijk om in Suriname een auto te huren.
Kijk voor het huren van een auto op: /Holiday Cars./
Houdt er rekening mee dat in Suriname links wordt gereden. Ingewikkeld daarbij is dat bij het grootste gedeelte van het wagenpark het stuur eveneens links zit; aan de verkeerde kant dus. Het wegdek is slecht. Voor Suriname is een internationaal rijbewijs nodig. Het Nederlandse rijbewijs is niet geldig.
Informatie over internationale rijbewijzen kunt u krijgen bij de ANWB.

reisdocumenten

Een geldig paspoort en visum is voor een ieder vereist, behalve voor burgers van de Caricom-landen, Brazilië, Chili, Costa Rica, Gambia, Hong Kong, Israel, Japan, Maleisië, de Nederlandse Antillen, de Filippijnen, Singapore, Zuid-Korea en Zwitserland. Voor mensen die binnenkomen is er een aanmeldingsplicht binnen 8 dagen na aankomst. Bij uw aanmelding krijgt u een stempel voor langer verblijf in Suriname. Hiervoor moet u zijn bij de Vreemdelingenpolitie die is gevestigd aan het Nieuwe havencomplex telefoonnummer: 403609.

geld en creditcards

Munteenheid van Suriname is sinds 1 januari 2004 de Surinaamse Dollar (SRD). Creditcards worden in Suriname niet overal geaccepteerd. Hotels en reisbureaus accepteren over het algemeen wel American Express, Visa en Master Card. US Dollars en Euro's vormen geen probleem. Deze valuta en travellercheques kunnen veilig gewisseld worden bij alle commerciële banken en geldwisselkantoren.
Kijk voor actuele koersinformatie op /gwk.nl/

inentingen en gezondheid

Voor een bezoek aan Suriname zijn op dit moment geen verplichte vaccinaties, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Raadpleeg in elk geval uw huisarts minimaal zes weken voor vertrek. Voor meer inlichtingen over nodige vaccinaties kunt u in Nederland terecht bij een GGD kantoor bij u in de buurt. Of bij de informatielijn voor reizigers: 0900 9584
In Paramaribo en directe omgeving komt bijna geen malaria meer voor , maar als u naar het binnenlang gaat kunt u vrij makkelijk besmet raken. Ook hier geldt het advies minimaal 6 weken voor vertrek contact opnemen met de huisarts en begin tijdig met de malariakuur. Voor actuele informatie kunt u terecht op de /website/ van LCR.

veiligheid

Invullen als het relevant is.

elektriciteit

Het voltage bedraagt 127V AC.

klimaat

Tropisch. Hoge vochtigheidsgraad. Kleine droge tijd: febr-apr; Grote Regentijd: mei-half aug; Grote Droge Tijd: half aug-nov; Kleine Regentijd: dec-jan.

taal

De officiële taal in Suriname is Nederlands. De spreektaal is Sranang tongo, daarnaast spreken de diverse bevolkingsgroepen allen hun eigen taal.

alarmnummers

Politie alarmnummer 115
Brandweer 473333
Ambulance/EHBO 112

ambassades en consulaten

Surinaamse Ambassade in Nederland: Alexander Gogelweg 2, 2517 JH 's-Gravenhage, tel: + 31 70-3 65 08 44
Nederlandse Ambassade in Suriname: van Roseveltkade 5, Paramaribo, tel: +597-477211

toeristenbureaus

Access Suriname Travel organiseert onder meer tours naar het binnenland en Paramaribo en omgeving. Informatie over Access Suriname Travel is te vinden op /www.surinametravel.com/

nationale feestdagen

Naast feestdagen als Kerst, Pasen etc. kent... de volgende feestdagen:
Maart
In maart wordt het Holi Phagwa, een Hindoe lente festival gevierd (datum varieert)
1 mei: Dag van de Arbeid
1 juli: dag van de Emancipatie; viering van de afschaffing van de slavernij
Oktober: -Diwali Hindoe Licht Festival (datum varieert)
25 november: Onafhankelijkheidsdag
Ook gevierd worden:
Id-ul-Fitre (ook genoemd Ied or Bodo) einde van de vastperiode door de Muslims (datum varieert)
Carnaval (datum varieert)

telefoon

Bellen van Nederland naar Suriname:00 597 en van Suriname naar Nederland: 00 31.
Lokaal en internationaal bellen kan vanuit één van de telefooncellen waarbij u gebruik maakt van telefoonkaarten. Deze kaarten zijn in bijna elke winkel of bij elk tankstation verkrijgbaar.

tijdsverschil

Het tijdsverschil met Suriname is -4.

Internet en e-mail

In Paramaribo zijn verschillende openbare plekken om te
e-mailen en te internetten.

Do's en Don'ts

Groet altijd! Handen schudden is een algemene gewoonte en indien u uitgenodigd wordt voor een etentje of cadeaus aangeboden krijgt, is het gepast om deze aan te nemen. Om ervoor te zorgen dat u niemand beledigt, trekt u alstublieft uw schoenen uit als u ergens binnen komt.

Geografie

Suriname ligt aan de noordoost kust van Zuid Amerika, met ten westen Guyana, ten oosten Frans Guyana en ten zuiden Brazilië. De oppervlakte van Suriname bedraagt ongeveer 163.265 km². De belangrijkste rivieren zijn de Corantijn rivier, gelegen aan de grens met Guyana, de Marowijne rivier gelegen aan de grens met Frans-Guyana en dwars door het land zelf loopt de Surinamerivier. Aan deze rivier ligt de hoofdstad Paramaribo, de grootste stad van Suriname waar 210.000 mensen wonen. Het Tumuc Humuc gebergte vormt de Zuidgrens met Brazilië.

Gebied

63,250 vierkante mijl (= 164.000 vierkante kilometer)

Hoofdstad

Paramaribo

Regering

Parlementaire democratie, verkiezingen vinden iedere 5 jaar plaats

Bevolking

450.000 inwoners

Inwoners

• Hindoestanen (afkomstig uit India) 37%
• Creolen (afkomstig uit Afrika) 31%
• Indonesiërs 15%
• Bosnegers 10%
• Indianen, Chinezen 7%

Religie

Rooms-katholiek Protestants, Hindoeïsme en Islamitisch.

Analfabetisme

Ongeveer 25%

Geschiedenis en cultuur

In 1650 stichtte Engeland als eerste een Europese nederzetting in Suriname, langs de Surinamerivier. Suriname werd in 1667 door het verdrag van Breda geruild met de Hollanders waardoor de Engelsen New York verwierven. Kolonisatie bleef in eerste instantie beperkt tot de kuststrook. Tot de afschaffing van de slavernij in 1863 legden Afrikaanse slaven de basis voor een verdere kolonisatie naar de binnenlanden en werden er vele plantages gesticht. Na 1870 werden arbeidskrachten uit voormalig Brits en Nederlands Indische koloniën gehaald. In 1948 werd de kolonie toegevoegd aan het Koninkrijk der Nederlanden. Op 25 november 1975 werd Suriname een onafhankelijke Republiek en kreeg vanaf die dag ontwikkelingshulp van de Nederlandse regering. Op 25 februari 1980 pleegde de militaire leider Desi Bouterse een coup en installeerde een militair regime wat de Nederlandse regering deed besluiten de ontwikkelingshulp stop te zetten. In 1992 is de democratie hersteld.

Economie

Suriname, bijna 5 keer zo groot als Nederland heeft veel natuurlijke rijkdommen zoals goud, bauxiet en hout. Het land bestaat voor een groot deel uit jungle waardoor vele woeste en wilde rivieren stromen. Adembenemende stroomversnellingen, watervallen, exotische flora en fauna en een multiculturele bevolking (bestaande uit bosnegers en Indianen) bieden een unieke mogelijkheid tot de ontwikkeling van ecotoerisme. Vele touroperators hebben Suriname inmiddels in hun pakket opgenomen en de toeristen hebben hun weg naar Suriname gevonden. De regering heeft in samenwerking met particuliere en lokale bedrijven diverse programma's gestart om het toerisme te stimuleren.

Gewichten en maten

Suriname meet en weegt volgens het metrieke stelsel.

Vakantie artikelen | Vakantie links Naar boven | Home

 

Bekeken en bewaard

Onafhankelijkheid

VakantieReisWijzer is volledig onafhankelijk. Sommige touroperators sponsoren onze site maar hebben geen invloed op uw reacties.Disclaimer

Redactie

Ontbrekende accommodaties
Bent u op vakantie geweest en wilt u uw reactie geven, maar staat uw accommodatie niet op VakantieReisWijzer?Meld ontbrekende accommodaties


Ontbrekende activiteit of bezienswaardigheid
Ontbreekt er een activiteit of bezienswaardigheid op VakantieReisWijzer? U kunt deze hier toevoegen.Meld ontbrekende activiteit of bezienswaardigheid


Contact
Heeft u vragen of opmerkingen over VakantieReisWijzer?Neem dan hier contact op

2017-03-26 22:52:28
0.408 sec

*